torsdag 30 oktober 2008

lämna stan med "lära-gå"-vagn!

Gud så skönt att det snart är helg!
Och jag ska bara bort!
Åker med familjen till landstället i dalarna! ska bli så skönt att komma bort! även om det är tillsammans med min mor och D´s pappa!

Var typ evigheter sen vi var där uppe... typ på semestern... och som jag har längtat! Det stället har en speciell plats i mitt hjärta, kanske för att jag känner mig närmare pappa då!

Sen är det ju faktsikt bara skönt att komma bort från storstads stressen! Då får vi oxå se om wilma trivs så pass bra i sin nya bilstol som hon gjorde i dag när vi var och hämtade hennes/min "lära-gå"-vagn.... D´s pappa var nämligen ledig i dag så jag passade på, har nämligen tröttnat på att W håller på och flyttat på vår sittpuff som hennes leksaker ligger i! samtidigt som jag insåg att hon behöver vagnen nu!

så ja... det här kommer bli det sista inlägget innan helgen eftersom min sambo har bestämt att bärabara datorn ska packas ner och tas med upp till dalarna så han kan kolla på film i bilen... och jag kommer inte hinna starta upp stationära datorn... så ja, vi ses efter helgen!
Ha en super trevlig helg allihop!
kram på er alla!

onsdag 29 oktober 2008

Tror jag är på väg...

... att bli en Bridezilla!
Stackar stackars min älskade fästman.... ena dagen vill jag ha ett pappers inbjudningskort och nästa dag en webadress med all info om bröllopet och tredje dagen en DVD-inbjudan... för att fjärde dagen vara tillbaka på ruta ett! jag håller på att bli galen! och då kan ni ju nästan tänka er hur han känner sig som få lägga ner så mycket arbete på allt!

Men jag tror nog ändå att denna gång (hoppas jag) så ska vi ha de traditionella sättet med pappers inbjudan! Ska iallafall inte göra samma misstag denna gång som vi gjorde med Wilmas dobinbjudningskort! *skrattar högt* Den här gången har jag räknat hur många familjer det är! *hehe*
Har idag även fått in offerter från olika bussbolag som ska ta oss från kyrkan till restaurangen och det visade sig att vi hade räknat lite fel från början och tur var väl kanske det då det nu ser ut som om vi kan minska lite i budgeten...väntar bara på svar från 2 eller 3 bussbolag till och sen så får vi väl jämnföra och ta det bästa och billigaste bolaget! kanske kommer vi undan med en bussresa under 2000kr! *hoppas hoppas*
Börjar redan känna mig lite nervös och då är det mer än 6 månader tills the day.. hur kommer jag då inte bli på själva dagen???!!!
nä nu ska jag låta er få sova och kanske försöka få lite sömn i mig innan monstret vaknar! *hehe*kram på er

måndag 27 oktober 2008

Ta tillbaka Marie

Läste precis på Aftonbladet om tv4´s regler i "Stjärnor på is".... OCH JAG SÄGER ÅT H*ETE MED DEM!
Är ju lika klart som f*n att Marie ska ersätta Torgny om han inte kan fortsätta eftersom hon var den som var sist ut OCH dessutom tävlade mot honom i "Isduellen"!!!!
Är ju f*n onödigt att ta in en erättare när det stog mellan just marie och torgny och marie åkte ut mot honom... om han nu inte kan fortsätta så är det ju orättvist mot marie som antagligen åkte ut för att torgny fick sympati röster!
Jag blir så J*LA arg på de helt oförklariga reglerna... jag menar om denna olycka hade hänt tidigare så hade jag inte sagt något men nu är det ju så att Anki (ersättaren) ligger flera veckor back jämnfört med de andra...
Är inte det ju egentligen ganska orättvist mot Anki eftersom hon antagligen kommer åka ut ganska så fort. Eftersom, helt ärligt, tittarna har inte lärt känna henne och sett hennes utveckling!
GAHHHH!!!!! JAG SÄGER BARA LÄGG NER TV4, OCH TA TILLBAKA MARIE!!!!!!

lördag 25 oktober 2008

lördag...

idag ska vi till södertälje för att lämna lite filmer som en tjej vann på tradera!
ska oxå gå och handla en Cd på Åhléns (eller hur de nu stavar) till wilma med "Gummy bear sången" som hon älskar! sen ska vi åka till tumba och gå på Willys och sen upp på övervåningen och handla godis! Så ser vår dag ut! ska bli mysigt, hoppas bara vädret håller i sig!!
tror wilma har smitta mig lite för jag har lite ont i halsen nu i dag och det känns ju lite jobbigt!!ska ta och göra oss i ordning nu! ha en fin lördag nu allihop!!

kramar på er!

*ps, ni vet väll att ni kan följa min blogg på bloggkoll.se!*

fredag 24 oktober 2008

babyland

Har väl inte hänt så mycket här förutom att Wilma har blivit förkyld så det har varit lite kaos här hemma... tack och lov fick vi alla sova i natt! men det tog sin lilla tid innan hon ville somna... var tvugna att lägga kokböcker under benen på hennes säng för att hennes huvud skulle komma upp lite...

sen var jag och Wilma och bråkade med andra föräldrar om en bilbarnstol på babyland.. de hade en först-till-kvarn kampanj... och tack och lov så fick vi en, var på babyland kl 10.10 och då var det nästan fullt i affären trotts att den öppnade bara 10 min tidigare och alla skulle ha bilbarnstolen....

idag ska/är vi hemma och tar det lugnt kanske gå och hämta wilmas skor a lite vsom vi vann på tradera och samtidigt posta lite vinster som folk vunnit å tradera!! kram på er alla

tisdag 21 oktober 2008

Öppna förskolan två portar bort

Var där nu mellan 10 och 11 bara för att kolla läget... och wilma drog iväg direkt när jag satte ner henne på golvet.. hann typ inte ens ta av henne jackan och mössan!!
verkar vara en trevlig dam som håller i det hela men jag fick inte direkt grepp om mammorna... de vekade så reserverade mot mig, i alla fall vissa....
ska ta och gå dit fler gånger!!!
kan inte riktigt bestämma mig vilken öppen förskola som är bäst. Den här, den i fullersta eller den i stuvsta?!
gillade den i stuvsta för att jag klickade med hon som höll i den... samtidigt som den i fullersta är mer väl planerad och mer modern... medan den som finns nära oss kan bli bra om jag kommer in i allt och det är ju så nära, inte bara barnens namn som är viktiga....
wilma var ganska hungrig och trött när vi väl kom hem igen! så hon fick lite mat och sen var det natti natt!
men nu verkar hon tycka att hon har sovit klart!
så ska ta hand om henne nu!
kram på er!

måndag 20 oktober 2008

Öppna förskolan

har städat och fixat här hemma i helgen.. hade mamma och Anders var här på middag igår och det gick bara bra! så nu har vi super fint i köket och hyfsat fint i vardagsrummet oxå!!
var ute och gick med föräldra-gruppen idag och sen gick vi till öppna förskolan i fullersta och som förra måndagen så försvann wilma så fort jag satte ner henne på golvet.. *hehe*
Är ganska roligt att se men är svårt att hålla koll på henne då! oftast så försvinner hon in till ett annat rum så fort jag kommer!
sen har vi märkt att hon vill gå mer och mer så det är dags att ta hem "lära-gå-vagnen" som vi har i ett föråd! sen så har hon lärt sig att lipa på komando!!=OP
Hon ser verkligen så jäkla söt ut när hon gör det!
Ska försöka ta mig ner till öppna förskolan här där vi bor (ligger två portar bort), hade tänkt göra det på onsdag eller något... ska till fullerstas öppna förskola igen på torsdag med några ur föräldra-gruppen...ska ta och umågs med D och Wim nu... innan hon ska sussa sängen för natten!kram på er!

torsdag 16 oktober 2008

det hade ju slutat...

ja det hade ju slutat regna men sen när jag skulle gå typ en 30-45 min senare så regnade det igen och blåste!!!
så man var ju ganska blöt när man kom till bussen som jag trodde jag hade missat men som var sen precis som jag... men sen när jag närmade mig huddinge gymnasium så hade det slutat igen... så jag hoppade av en station tidigare än jag hade tänkt och promenerade till S och kom fram precis när hon och V snängde in på uppfarten till S hus....snacka om tajming...!
jag trodde att vi skulle fika och snacka skit men så blidde det lunch och det säger man ju inte nej till... =O) sen snackade vi lite skit som vanligt... =O)
just nu sitter man här hemma och kollar på "even den allsmäktige" som är lite smått pinsam!ses och höres i morgon!!kramar på er!

slutat...

JIPPIE det har slutat regna!!!
då kanske man kan gå till bussen utan att bli dygnsur!!
nu väntar man bara på att tjejerna ska ringa!! =O)
ses senare!
kram på er!

Nyfiken i en strut...

Hehe, men S du får vänta med att få reda på det precis som alla andra!
Har liksom lovat att inte säga något än!!!

Idag öser regnet bara ner och det är inte roligt alls med tanke på att man ska ut och gå till bussen...ska hem till S och träffa henne och V och snacka massa skit! =O)
ska bli skoj skoj skoj!!!
få se hur brun V har blivit efter 2 veckor på hawaii!! *fusk*

ska ta och göra mig i ordning, tvätta håret och sånt... kolla när jag ska åka och så!!
vet att jag varit dålig på att skriva på några dagar men jag känner inte att jag har haft något intresant att skriva.... så kan det gå.. =O)

kram på er!

tisdag 14 oktober 2008

roligt roligt!!

har varit en bra början på veckan.... har fått reda på två roliga saker... men bara en som jag kan berätta om nu...
tjejen som D vikarierar för kommer inte komma tillbaka... vilket betyder att han med nästan 100% säkerhet kommer få fast tjänst efter nyår... vilket får både honom och mig lite lugnare!

kommer inom en snar framtid berätta den andra roliga saken.. och NEJ jag är inte gravid igen!!

hadet super bra nu!
kram på er

söndag 12 oktober 2008

sova var det ju...

skulle som sagt ha sovit i helgen... *hmmm*
Det blev väl lite si och så med det..lämnade Wilma hos mamma på fredags eftermiddagen... och kändes som om jag hade glömt wilma när jag skulle ta bussen hem, kändes skit konstigt!

hade mysig kväll med Daniel! Men hade svårt att somna... Saknade Wilma antagligen så daniel sa läs din bok då.. och det gjorde jag och den vara väldigt bra så jag hade svårt att släppa den och helt plötsligt var klockan 2 och sedan 4 och när boken var slut så var kl 6!!
Daniels fel... *hehe*
men sen sov jag fram till halv tolv...
På fredag kvällen så hade vi bestämt att vi skulle gå på bio och se Mamma mia filmen... så det blev lite bråttom att göra oss i ordning för att åka till söder och gå på bio....
Filmen tyckte jag var okey men störde mig på att de inte kunde sjunga så bra...Gillade faktiskt den svenska musikalen bättre!
När vi kom hem somnade jag på soffan... natten mellan lördag och söndag sov jag mycket bättre och vaknade i dag vid tio tiden! så lite mer sömn än vanligt har man fått!!!
Så vid halv ett fick man hem lilltjejen igen och GUD vad vi hade saknat henne!!!
Och det verkade faktiskt som om hon hade saknat oss oxå!o
ch nu ligger hon som vanligt i sin säng och sover och det känns jätte skönt!!!
ska snart ta och natta mig själv oxå!!
kram på er alla!

fredag 10 oktober 2008

helgen...

.... är inom syn håll...
ska åka till mammas jobb i dag och "dumpa" wilma eftersom hon ska vara hos mormor och farfar över helgen!!

Och mamma Carina ska SOVA!!!

Ser med glädje fram emot det!!!! För sömn är något jag verkligen behöver... att inte sova en hel natt på 10 månader (med undantag för kanske 5ggr) det gör en väldigt trött!!
visst jag älskar min dotter och älskar att vara med henne (när hon är snäll och inte skriker) men jag kan inte vara en fungerande mamma när jag vaknar med huvudvärk varje morgon, som jag har gjort varje morgon den senaste månaden..
men jag vet att på söndag kväll är allt som vanligt igen... tyvärr!!!
nä Carina tänk possitivt!!!

torsdag 9 oktober 2008

en ny dag...

Och i dag är man som vanligt lika trött...igår så föreslog S att vi skulle slita oss från våra datorer och ta oss en promenad på Djurgården... och det var jätte härligt väder så vi gick runt HELA djurgården... och mot slutet så fick sara nästan släpa både på mig och vagnen med wilma i... *hehe*men känner mig duktig i alla fall... för när jag kollade på stegräknaren när jag kom hem så hade jag gått 13999 steg! =O) ett steg ifrån 14000 steg men det gör inget!!
Idag ska jag verkligen ta tag i disken!! så kanske jag och D inte behöver göra så mycket i helgen då vi är barn lediga!
Ikväll ska vi på Middag hos mamma och Anders... Mallan och Thomas ska oxå komma! ska bli jätte trevligt!!
var ju tur att vi bestämde oss att promenerade igår eftersom idag hänger regnet i luften/molnen.... (vad man nu säger)och det är jätte grått och tråkigt ute!!
ska ta och göra mig i ordning nu när Wilma sover frukost!!
kramar på er!

onsdag 8 oktober 2008

Om jag hade en timme kvar att leva...

... så skulle jag inte ring min bankman...för det jag inte redan har fixat hos honom är antagligen ändå oväsentliga att fixa...

Jag skulle vara med mitt livskärlek, Daniel!!

För det är just det han är, kan inte tänka mig ett liv utan honom! Och jag är så välsignad att han valde mig och älskar mig! Jag vet att vi har haft våra bra dagar och vår dåliga men vi har alltid hittat tillbaka till varandra... jag kan inte ens minnas hur många gånger vi gjort slut och blivit tillsammans...
Och hur våra familjer och vänner sa "Det kommer bli ni två till slut!" och så rätt de fick! För nu sitter vi här med en underbart vacker liten flicka som vi har skapat!
Vårt egna lilla mirakel! Som egentligen inte var planerad men så välkomnad!

Hade jag en dag till så skulle jag vilja träffa min pappa igen så han fick möta sitt barnbarn! Som jag visserligen redan tror han har träffat på sitt egna lilla sätt! =O)

Tycker nämligen det ibland det känns som om Wilma pratar med någon som jag och Daniel inte ser! Och så skrattar hon åt något som vi inte ser...

Men nu undrar jag:
Med vem skulle du umgås om du hade en timme kvar att leva?
Om du hade en dag till vem skulle du vilja träffa då?

vill sova...

Inatt har vi sovit bättre men jag är fortfarande trött...har nu varit vaken i 2 timme och mitt huvud skriker "gå och lägg dig igen!"
är fint väder ute, solen lyser och det är runt 9 grader varmt... men igår var det oxå fint väder på morgonkvisten men runt 9 10 så kom dimman smygandes....
just nu försöker jag få fröken löken att sova förmiddags sömnen... går inte riktigt så bra som jag hade hoppats.. hon står upp i sängen och skriker och gråter.. ska bli skönt att hon ska få umgås med din mormor och sin farfar i helgen... vilket betyder barnfritt för mig och Daniel! ÄNTLIGEN!!!!!!!
låter konstigt jag vet men jag är så trött just nu... jag behöver få tänka på mig själv... det är ju faktiskt jag som tar hand om wim 24 timmar om dygnet... enda gångerna som jag faktiskt får hjälp av D är när han kommer hem från jobbet... och det är typ nyligen som han började med det... och wim är 9,5 månad... tänker själv då hur trött jag är?!Så jag ska SOVA hela HELGEN!!!!! nästan...
v
i kommer inte kunna göra något mysigt och romantiskt eftersom vi lever på minimum just nu... så vi får mys hemma i soffan och äta typ korv! =OP
imorgon ska vi på middag till mamma och Anders eftersom Anders fyllde år i fredags... så Daniels syster och hennes sambo kommer upp över natten! ska bli riktigt trevligt... var ett tag sedan de träffade Wilma oxå!
nä ska ta hand om min skrikande dotter som fortfarande inte vill sova!
kram på er

tisdag 7 oktober 2008

Tuff natt...

Wilma har haft svårt att sova i natt...har varit uppe varje timme sen kl ett...
Hon bara började skrika och det brukar hon göra ibland men då räcker det med att stoppa i nappen men i natt gick det bara inte...
så det vara bara att ta upp henne och vagga henne och sen testa och lägga ner henne... och om det inte funkade så var det bara att sätta sig i soffan men henne på bröstet och strycka henne över ryggen...så varje timme från kl 1 till kl 7... snacka om att jag är trött då...
nu har jag äntligen fått henne att sova lunch! så jag bör väl passa på att äta min lunch nu!ha det super bra nu!kramar på er!

söndag 5 oktober 2008

PAPPA!

Jag läser en del andra bloggar och i dag fick jag äntligen tid att läsa igen lite... och en av de bloggarna jag läser är det en ung tjej och 3barnsmamma...
här om dagen skrev hon ett inlägg som fick mig att tänka på pappa!
och då speciellt den dagen han dog...han dog för snart 3 år sedan men det känns som i går!
han dog hemma i sin säng precis som han ville med mig, mamma och min bror brevid sig, jag låg i mammas säng och höll pappa i en hand medan mamma och J satt på var sin stol på pappas andra sida och höll honom i den andra handen!

föresten låt mig ta det från början....

pappa fick diagnosen cancer i tjocktarmen 2001 som de opererade bort... efter det fick han cancer i levern och där opererade de bort 20% (tror jag det var)... efter det fick han i lymfkörtlarna och tillslut i lungorna! och hela tiden hade han en sån enorm livsglädje att han aldrig gav upp vilket gjorde att läkarna inte heller gjorde det... vilket betyde att han fick all hjälp och all behandling som gick att ge...men tillslut fanns det inte mycket mer att göra och i december 2005 fick vi ett besked som vi var tvugna att lära oss leva med... pappa fick reda på att det inte fanns mer som kunde göras och att han inte hade långt kvar, men pappa ville ha en tids ram och läkaren sa att han kanske hade max 6 månader kvar att leva!
Naiv som jag var trodde jag att han skulle leva i 6 månader och sedan falla ihop död, låter konstigt jag vet men det var så jag trodde det skulle bli!
Han levde i 4 månader efter beskedet!
sista veckan måste han ha vetat vad som skulle hända för han skulle bara åka upp till vårt landställe (pilgården) den fredagen trots vad mamma sa! sagt och gjort så körde pappa med mamma upp till pilgården den fredagen...men på söndagen så var han som en annan person... han orkade knappt knyta sina egna skor än mindre köra hem... men tack vare vår underbara granne (som körde mamma och pappa (liggandes i baksätet)) så kom de hem på söndag kvällen och pappa gick direkt till sängs och hade efter det svårt att komma upp igen.
mamma och jag fick hjälpa honom upp och hjälpa honom att gå till toaletten som låg mindre än 3 meter bort från pappas säng.
På tisdagen säger sjuksköterskan som kom hem till oss att mamma nog bör se till att min bror kommer hem (min bror bor i Örebro) eftersom de inte tror pappa har långt kvar. Min bror och hans sambo kom redan på tisdagkvällen... och min far säger:"Äntligen är vi alla samlade!" innan han slumrar till igen! ju mer tiden går desto svårare är pappa att väcka och han vill inte ha så mycket vätska som han gjort tidigare dagar.
på torsdag morgon väcker mamma mig och undrar om jag kan sitta hos pappa eftersom hon var tvungen att göra en sak..och att hon hade ringt efter sjuksköterskan... Sjuksköterskan kommer och konstaterar de som vi på något sätt redan visste att det nu verkligen inte var lång tid kvar... så jag ligger på mammas sida av sängen och J och mamma sitter på den andra... och jag minns att jag slumrade till flera gånger men vaknade till då och då och kollade på pappas bröstkorg för att se om han fortfarande andades!
Sista gången jag slumrade till väcks jag av mamma och vi ser alla tre hur pappa tar sitt sista andetag!

11.34 torsdag 9/3-2006....

Efter det var jag ganska hysterisk...jag minns att fortfarande kommer på mig själv med att titta på pappas bröstkorg och förväntar mig att se att den ska resa sig igen som om han andades... vilket han så klart inte gjorde..
Jag minns också att jag försökte räta ut hans hand men att den var stel och kall!
Men allra jobbigast var det när de kom för att hämta honom!!!
Det var nog då man insåg att han faktiskt var död och inte bara låg och sov!